4 Ocak 2014 Cumartesi

Kedi ve Sinema



İçinde Kedi Olan Filmlere Birkaç Örnek

Dr. Seuss' The Cat in the Hat
Türkiye’de “Kedi” adıyla vizyona giren filmin yönetmeni Bo Welch’tir. Oyuncu kadrosunda ise; Mike Myers, Spencer Breslin, Dakota Fanning, Alec Baldwin yer almaktadır. 2003 yapımı olan filmin Türkiye’de vizyona giriş tarihi 23 Nisan 2004’tür. Dr. Seuss’un kitabından uyarlanmış olan filmde Paris Hilton’un da rol aldığını hatırlatalım. Filmin 03.01.2014 tarihi itibariyle IMDB puanı 3,7’dir. Filmi izlemedim ancak genel yorumlar, filmin sıkıcı ve sadece çocuklara hitap ettiği yönünde.

Puss in Boots
2011 yapımı olan film “Çizmeli Kedi” adıyla 13 Ocak 2012 tarihinde Türkiye’de vizyona girmiştir. Filmin yönetmen koltuğunda, daha önce Shrek, Shrek 2 ve Madagaskar filmlerinin de yönetmenliğini yapmış olan Chris Miller oturmaktadır. Animasyon olan filmin seslendirenleri arasında Antonio Banderas, Salma Hayek, Zach Galifianakis, Guillermo del Toro,  Billy Bob Thornton gibi isimler yer almaktadır. Türkçe seslendirme kadrosunda ‘Kedi’yi seslendiren Engin Alkan’ın yanı sıra, Canan Kılıç, Aydoğan Temel, Hakan Akın, Zeyno Eracar, Fatoş Ceylan ve Mazlum Kiper bulunuyor (Kaynak: www.seslendirme.com). Film oldukça eğlenceli ama elbette daha çok çocuklara hitap ediyor. İlk olarak Shrek filminde karşımıza çıkan Çizmeli Kedi’nin Shrek ve Eşek ile tanışmadan önceki hayatını konu ediniyor. 03.01.2014 tarihindeki IMDB puanı 6,7.

Nocturna
İçinde kedilerin olduğu filmlere örnek verirken asla atlanmaması gereken bir film; Gece ve Pisiler. 2007 İspanya-Fransa ortak yapımı olan filmin yönetmenleri; Adria Garcia ve Victor Maldonado'dur. Filmde kedilerin yanı sıra bir de kedi çobanı vardır. Kedi çobanı, geceleri çocukların uyumasına yardımcı olan kedileri yönetmektedir. Filmi 3-4 kez izlemiş birisi olarak kesinlikle izlemenizi öneririm. IMDB puanı 06.01.2014 tarihi itibariyle 7,4 olan film şimdiye kadar izlediğim en iyi 10 animasyon film içerisinde kendisine rahatlıkla yer bulacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder